Veelgestelde vragen

Hoe zit dat met de betalingen in termijnen?

•Indien een leerling zang- of instrumentale lessen volgt volgens het flexibele abonnement vindt betaling plaats middels 10 gelijke maandelijkse termijnen in september t/m juni per factuur. Dit abonnement kan vanaf 1 oktober 2021 maandelijks worden opgezegd, waarna vanaf de eerste dag van de volgende maand een opzegtermijn van één maand ingaat).

•Indien een leerling niet opzegbare zang- of instrumentale lessen volgt vindt betaling van het totaalbedrag voor één seizoen plaats in één keer, of middels 10 gelijke maandelijkse termijnen in september t/m juni per factuur. Dit abonnement kan niet tussentijds worden opgezegd, tenzij wordt voldaan voorwaarden, te lezen in de algemene voorwaarden artikel 6.

•Indien een leerling groepslessen volgt vindt betaling plaats in één of twee termijnen middels een factuur.

•Betaling van strippenkaarten en losse lessen vindt eveneens plaats via een factuur. Betaling in termijnen is in deze gevallen niet mogelijk.

• LET OP  Bij betaling in termijnen van welke lesvorm dan ook, betreft het een betalingsregeling van het te betalen totaalbedrag per seizoen. Het aantal lessen dat toevalligerwijs gevolgd of niet gevolgd wordt binnen één betalingstermijn staat derhalve los van de hoogte van het bedrag. M.a.w: Het aantal gevolgde lessen dat binnen een betalingstermijn valt kan verschillen, terwijl het termijnbedrag steeds gelijk is.

Wat kost een proefles?

Een proefles is geheel gratis. Na de proefles horen we graag of je enthousiast bent en verder lessen wilt volgen.

Kan ik ook meerdere proeflessen gratis doen?

Je kunt één proefles op een instrument of zang gratis volgen. Wil je meerdere instrumenten uitproberen? Kies dan voor een proefkaart. Daarmee kun je voordelig 3 lessen volgen op twee of drie verschillende instrumenten of zang.

Gratis proeflessen bij verschillende groepslessen volgen is wel mogelijk.


Hoe lang duurt een proefles?

Een individuele proefles duurt 30 minuten, een groepsles 60 minuten (de 4+groepen 45 minuten).


Mag ik een vriendje of vriendinnetje meenemen naar mijn groepsles?

Vriendjes en vriendinnetjes zijn altijd welkom om een gratis proefles mee te doen.

Wat is het verschil tussen een seizoensabonnement en een flexibel abonnement?

Een seizoensabonnement is de goedkoopste vorm van lessen bij koel. Je betaalt een vast bedrag in één keer of verdeeld over tien termijnen. Het seizoensabonnement is niet tussentijds opzegbaar. Bij een flexibel abonnement betaal je een vast bedrag per termijn, zo lang het contract loopt. Het contract is opzegbaar met inachtneming van een maand opzegtermijn, ingaande op de eerste van de volgende maand.


Hoe kan het dat ik bij een abonnement de ene maand meer lessen hebben dan de andere maand en hetzelfde bedrag betaal?

Dit komt omdat je het abonnement in tien gelijke termijnen afbetaalt. Ons seizoen bestaat uit 38 lesweken, je kunt deze in één keer betalen of in tien gelijke termijnen. Hierdoor kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld in één maand twee lessen hebt en in een andere maand vijf lessen. Je betaalt dus niet per maand, maar je betaalt in totaal voor 38 lessen.


Wat betekenen blauwe en gele weken?

Het is bij ons mogelijk om iedere week les te volgen, maar ook om de week. De leerlingen die om de week les volgen hebben een vaste kleur in het rooster, zodat zij precies weten wanneer zij les hebben. In de vakanties zijn er geen lessen, hierdoor volg je geen lessen in even of oneven weken omdat dit verspringt, maar in een blauwe of gele week.


Kun je ook strippenkaarten gebruiken voor groepslessen?


Dat is alleen mogelijk voor kleuters. Er is een strippenkaart voor 10 aaneengesloten groepslessen voor kleuters. Voor kinderen vanaf 7 jaar is een strippenkaart voor groepslessen niet mogelijk. Groepslessen worden alleen voor een heel seizoen van 36 lesweken aangeboden. Je betaalt deze in twee termijnen.


Ik kan een keer niet naar mijn muziekles, mag ik deze inhalen?

In principe worden gemiste lessen niet ingehaald, maar als het een keer voorkomt in het seizoen dat je een les niet kunt bijwonen en je dit ruim van te voren aangeeft, doen we ons best om te kijken naar een inhaalmogelijkheid.

Als de docent een les niet kan geven, zorgen wij dat deze wordt vervangen, ingehaald of gecompenseerd.


Wat kost het bijwonen van een jamsessie bij koel?

Jamsessies zijn gratis toegankelijk!


Ik weet niet welk instrument ik wil bespelen, wat kan ik het beste doen?

We hebben hiervoor een proefkaart van drie lessen. Je kiest twee verschillende muzieklessen uit (instrument of zang) en de derde les gebruik je voor de les waar je keuze op gevallen is.

Kan ik samen met mijn vader/moeder/opa/oma/broer/zus/vriend/vriendin les volgen?

Zeker, we hebben hiervoor duolessen die je kunt volgen samen met iemand van je eigen keuze.

Als er meerdere leden uit één gezin een cursus volgen, geldt er vanaf het tweede gezinslid een korting van 5% op een cursus!

    Hebben we hier jouw vraag niet kunnen beantwoorden? Neem gerust contact op via mail of telefoon. We reageren altijd snel en persoonlijk. Cultuuronderwijs is mensenwerk weten we bij Koel. Dus kom bij vragen, opmerkingen en feedback gewoon even langs. Alles is bespreekbaar!