Muziek en theaterles op jouw school in Velsen!

Koel bij jou op school!

Naast het ruime aanbod aan muziek- theater- musical- en danslessen in de gemeente Velsen in de vrije tijd, verzorgt Koel ook muziek- en theaterlessen op scholen in Velsen. 

Muziek- en theaterlessen zijn enorm belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Door bezig te zijn met muziek en theater presteert een kind ook beter bij ‘gewone’ schoolse vakken. Muziek en theater zijn ook uitermate geschikt om als middel in te zetten bij bijvoorbeeld rekenen, taal en geschiedenis. De docenten van Koel helpen jou daarbij!

Raakt een kind geïnteresseerd in muziek, theater of dans op school? Dan vormt ons uitgebreide naschools aanbod een uitstekend vervolg op de lessen die op school gegeven worden. 

Muziekles 

Wij bieden structurele muzieklessen op scholen aan voor alle groepen, gegeven door enthousiaste ervaren en bevoegde docenten die de opleiding Docent Muziek aan een Conservatorium hebben afgerond.Deze lessen worden gegeven volgens onze eigen leerlijn, waarbij we een heldere en duidelijke opbouw hebben binnen de domeinen van muziekonderwijs: zingen, bewegen, lezen/noteren, luisteren en creëren. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk plezier hebben en ontdekken van talent en mogelijkheden! We kijken naar de wensen en doelen van de school en maken een rooster en plan op maat.

Theaterles (drama)

Kinderen ‘spelen’ van nature eigenlijk al. Door het aanbieden van dramalessen op school, leren de kinderen zich op een heel natuurlijke manier te uiten en open te staan voor nieuwe ervaringen. Het ontwikkelen van spelvaardigheden en theatraliteit in dramalessen gaat samen met de ontwikkeling van vaardigheden als samenwerken, inlevingsvermogen, wederzijds respect, creativiteit en zelfvertrouwen. Rollen spelen, scènes maken en ruimte gebruiken, het zit er allemaal in. Onze professionele docenten gebruiken allerlei werkvormen om dit de kinderen te leren. Plezier en vooral gewoon doen staan voorop. Kinderen profiteren een heel leven lang van het volgen van goede theater- en muzieklessen. Structurele lessen resulteren o.a. in een vermindering van faalangst, een betere weerbaarheid en sociale ontwikkeling. 

Workshops

Wil je liever eenmalig of een korte periode aan de slag met jouw school, bouw of een groep, dan kan dat ook. De mogelijkheden zijn erg breed. Wij ontwikkelen lessen op maat ontwikkelen naar de wensen van de school. Denk bijvoorbeeld aan:-gelegenheidskoor (bijvoorbeeld kerst- of andere vieringen, einde schooljaar)-musicalles, dus dansen, zingen en acteren in een groep.-theaterles-muziekles met instrumenten: Een hele groep één instrument, of met verschillende instrumenten een band maken. (kleine groepjes) 

Workshops en andere lessen kunnen desgewenst ook op onze locatie in Driehuis gevolgd worden. Wij beschikken over meerdere ruime studio's en een grote theaterzaal. Deze zaal is ook geschikt om een musical in uit te voeren of bijvoorbeeld een klassenfeest in te houden!

Projecten

Ook hebben we vaste projecten die we aanpassen aan de leeftijd van de groepen. Deze duren 6-8 weken. (voorbeelden:)

  •  Kinderboekenweek oktober 2022 ‘groen moet je doen’ Natuur, bos, jungle, dieren en goed omgaan met de natuur. Bij uitstek een thema waar geluiden, muziek en liedjes bij horen. 
  • Kindermuziekweek, 24/03 t/m 02-04 2023 Samen met de kinderen muziek maken, zingen en dansen, allemaal op hetzelfde nummer en presenteren in de muziekweek.
  • 4&5 mei bovenbouwAan de slag rond het thema oorlog en bevrijding. Welke muziek past bij welk thema en welke invloed had muziek in die tijd. Maken, luisteren, ervaren en doen. Ook passen er dramalessen bij dit thema waarin er scènes en personages gemaakt worden.
  • Ondersteuning groep 8 musical. Een professionele musicaldocent helpt groep 8 beter te zingen, acteren en dansen in hun eindmusical die de school zelf kiest. Een heel eigen musical maken op maat van de klas / school kan ook. Informeer naar de mogelijkheden!

Lerarentekort / Vierdaagse Schoolweek

Veel scholen zijn op dit moment druk bezig met het zoeken naar oplossingen voor problemen die ontstaan door een tekort aan leerkrachten. Een vierdaagse schoolweek? Of door het inzetten van vakdocenten en bijvoorbeeld muziek- en theaterlessen het rooster rond krijgen? Bij Koel denken we graag met je mee! 

Meer weten? Je kunt ons altijd bellen/mailen over de mogelijkheden. 

Neem contact op met onze onderwijscoordinator Rianne Stern: onderwijs@bijkoel.nl 0621644119

Of vul onderstaand formulier in:
Scholenteam.

Voor de structurele lessen op basisscholen (voor middelbare scholen kunnen we trouwens ook lessen ontwikkelen) hebben we een apart scholenteam. Het betreft enthousiaste ervaren docenten die de opleiding docent muziek aan een conservatorium hebben afgerond. Alles dat bij de lessen van Koel op scholen komt kijken wordt in goede banen geleid door onze onderwijscoördinator Rianne Stern. Zij is zelf een ervaren leerkracht en cultuurcoördinator op basisscholen én theaterdocent bij Koel. Rianne is daarmee de perfecte tussenpersoon!

Voor workshops en losse projecten worden ook vakdocenten uit ons naschools docententeam ingezet.

Wil je ook muziek- of theaterlessen op jouw school?

We weten zeker dat wij met onze lessen ook op jouw school een verrijking zullen zijn. Er zijn diverse (landelijke) subsidieregelingen waar we samen met de school naar kunnen kijken.

CJP

Koel is acceptant van de Cultuurkaart van het CJP. (Middelbare) Scholen kunnen dus hun Cultuurkaartbudget bij ons besteden!


We kijken er naar uit om ook op jouw school aan de slag te gaan!