Eleonora Semjonova

Eleonora Semjonova

Hoi! Ik ben Eleonora en ik geef pianoles bij Koel!

De volledige muziekopleiding met piano als hoofdvak heb ik gevolgd aan het Conservatorium te Minsk in Belarus (7 jaar muziekschool, 4 jaar HBO, 5 jaar Conservatorium), waar ik mijn diploma cum laude haalde, als Solist, Begeleider, Artiest van kamerensemble en Docent.

Sinds 1997 woon ik in Nederland.

Inmiddels heb ik zowel in Nederland als in het buitenland talloze concerten gegeven, zowel solo als met diverse andere musici, in verschillende concertzalen, waaronder het Concertgebouw van Amsterdam en “Megaron Moussikis” (het “Concertgebouw” van Athene). In die tussentijd was ik ook te zien in televisie optredens. Daarnaast ben ik actief als piano docente en vocal coach.

Sinds kort geef ik ook pianoles bij Koel.

Piano is het mooiste en tegelijkertijd het moeilijkste instrument. Alle instrumenten hebben maar één rij van de noten (melodielijn). Alleen de piano heeft er twee vanwege de verdeling van de noten tussen twee handen. Tegelijkertijd met twee handen verschillende dingen doen vormt een enorme inspanning voor ons brein. Dat maakt piano leren spelen altijd een persoonlijk ontwikkelingsproces, of een kind zich nu ontplooit tot professioneel artiest of voor een eigen plezier blijft spelen.

Om zo’n moeilijk instrument te leren spelen heb ik mijn eigen methode ontwikkeld (dankzij mijn bijna 30 jaar ervaring), wat inhoudt stap voor stap uitleg van: harmonie (akkoorden), de noten-tekst structuur, de juiste techniek om een mooie klank te krijgen en de muzikale inhoud van de stukken. Kortom: ik leer je niet een kunstje om enkele stukjes op de piano te kunnen spelen, maar ik neem je aan de hand mee naar de mooie wereld van muziek, zodat muziek vanaf nu voor altijd een grote rol in je leven gaat spelen!

Iedereen is uniek met zijn of haar eigen capaciteiten en tempo. Daarom zoek ik tijdens de lessen voor ieder een individuele aanpak. Ondanks dat er niet altijd door iedereen evenveel thuis gedaan kan worden, zie ik duidelijk resultaat als er regelmatig pianoles wordt gevolgd.

Ik hoop jou snel te zien bij Koel!

Leerlingen over Eleonora:

“Eleonora is een geweldige lerares met een prachtig repertoire ook voor kinderen. Een unieke kans voor mijn zoon om zich met mooie muziek te verbinden.”

Isabella Jansen.

“Ik kan Eleonora Semjonova van harte aanbevelen. Zij is geduldige, creatieve en geweldige pianolerares. Ik waardeerder enorm dat zij pianostukken uitkoos die bij mij paste én die ik qua niveau aankon, ook al dacht ik vaak dat ze te moeilijk waren. Eleonora gaf me het vertrouwen dat ik het wel kon…Ik heb ook een pianoconcert van Eleonora in het Concertgebouw van Amsterdam bijgewoond. Ze liet zien en horen dat ze ook een zeer getalenteerde concertpianiste is.”

Esther Shaya.

Beluister hier de CD van Eleonora op Spotify

Cursussen van Eleonora Semjonova