Tarieven

Hieronder vind je de tarieven die gelden van augustus 2023 t/m juli 2024 en de algemene lesvoorwaarden.

 • Voor leerlingen tot en vanaf 21 jaar gelden vanwege de verplichte btw verschillende tarieven. Je vindt de tarieven in één overzicht onder de knop 'Tarieven seizoen 2023 - 2024.
 • Het overzicht is onderverdeeld in 3 tabellen:
 1. Seizoensabonnementen (niet opzegbaar).
 2. Flexibele abonnementen (tussentijds opzegbaar).
 3. Groepslessen (niet opzegbaar).
 • Bij het inschrijven van een nieuwe leerling rekenen we altijd €10,- inschrijfgeld.

Het kan voorkomen dat je een specifieke cursus (nog) niet terug ziet in de tarieven tabel. In dat geval klopt het vermelde tarief op de detailpagina van de cursus.

Kortingen: 
 • Als er meerdere leden uit één gezin een cursus volgen, geldt er vanaf het tweede gezinslid een korting van 5% op een cursus!
 • Als een leerling privé- of duolessen volgt met een seizoensabonnement, kan daarnaast een groepsles aangeduid met  ** met €100 korting gevolgd worden.
 • Een tweede groepsles, aangeduid met **, kan gevolgd worden met 50% korting!
 • Per leerling kan één type korting worden toegepast. Kortingen zijn niet met elkaar te combineren. 
 • Gezinskorting wordt alleen toegepast op abonnementen en groepslessen met de duur van een volledig seizoen.
 • Musicalclub Bij Koel is uitgesloten van kortingen.

Bekijk hier het lesrooster

Meer informatie vind je in onze

algemene voorwaarden.

Tarieven seizoen 2023 - 2024Verschillende abonnementen: 

Voor iedereen wat wils Bij Koel!

Hieronder even alle opties op een rij:

Seizoensabonnement:

Welke doelen ga jij halen dit jaar?

 • Je volgt zang of instrumentale privé- of duoles gedurende een heel seizoen. Het seizoen bestaat uit 38 lesweken. In het lesrooster kun je zien wanneer er ivm vakanties en feestdagen geen lessen zijn.
 • Je kunt kiezen voor wekelijkse les, of tweewekelijkse les. Daarnaast kun je kiezen voor lessen van 30, 45 of 60 minuten per les. In overleg met de docent kun je bepalen welke optie het meest geschikt voor jou is. 
 • Je betaalt voor dit abonnement een voordelig totaalbedrag, dat we factureren in 10 gelijke termijnen. Je kunt dit abonnement starten van september tot en met februari. Vanaf maart kun je alleen kiezen voor een flexibel abonnement of een strippenkaart. Als je later start dan in september berekenen we in de maand waarin je start het tarief naar rato. Daarna betaal je de normale termijnbedragen. Het seizoensabonnement loopt dan altijd tot het einde van het seizoen en is niet tussentijds opzegbaar. 

Flexibel abonnement:

Kies voor flexibiliteit.

 • Je volgt zang of instrumentale privéles op een vaste dag en tijd gedurende de duur van het abonnement. In het lesrooster kun je zien wanneer er ivm vakanties en feestdagen geen lessen zijn.
 • Je kunt kiezen voor wekelijkse les, of tweewekelijkse les. Daarnaast kun je kiezen voor lessen van 30, 45 of 60 minuten per les. In overleg met de docent kun je bepalen welke optie het meest geschikt voor jou is.
 • Je betaalt voor dit abonnement een vast bedrag per maand. Je kunt dit abonnement gedurende het hele seizoen afsluiten. Opzeggen kan vanaf één maand nadat het abonnement is ingegaan. Voor meer info: Zie algemene voorwaarden artikel 8.

Strippenkaarten

Les wanneer het jou uitkomt!

 • Je volgt 5 of 10 zang of instrumentale privélessen van 30, 45 of 60 minuten op momenten die je samen met de administratie afspreekt. 
 • Een strippenkaart betaal je vooruit. Betaling in termijnen is niet mogelijk.
 • Als duo lessen volgen kan ook met een strippenkaart. De prijzen die je kunt vinden in de tarieventabel zijn dan wel per persoon. 

Groepslessen

Volg superleuke lessen samen met leeftijdsgenoten!

 • Je volgt een groepsles gedurende een heel seizoen. Het aantal lessen per seizoen kan per cursus verschillen. Meer informatie vind je op de detailpagina van de betreffende cursus op deze website. In het lesrooster kun je zien wanneer er ivm vakanties en feestdagen geen lessen zijn.
 • Je betaalt voor het volgen van een groepsles een voordelig totaalbedrag dat we factureren in twee termijnen per seizoen. Een groepsles tussentijds opzeggen is niet mogelijk. 
 • Op een later moment instromen bij een groepsles in mogelijk. Je betaalt dan alleen voor de lessen die vanaf het moment van starten nog gepland staan dit seizoen.
 • Voor de volgende groepslessen geldt dat je een tweede groepsles met 50% korting kan volgen: Koel Kids, Koel Girls, Musical Zang, Musical Dans, Musical Theater en Dans.

Combineren = veel meer leren!

Wat haal jij uit jezelf dit seizoen?

 • Veel cursussen zijn perfect te combineren. Door twee of meer cursussen te kiezen die goed op elkaar aansluiten haal je veel meer uit jezelf! Denk bijvoorbeeld aan privé drumles in combinatie met bandles. Of volg naast het zingen in een koor of musicalgroep extra privé zangles!
 • Wij denken met je mee en vinden samen met jou de beste lessen in de vorm waarin ze het beste passen in jouw situatie. Denk bijvoorbeeld aan een seizoen lang bandles + 5 pianolessen met een strippenkaart. Op een moment dat het jou uitkomt. Of wil je graag samen met vrienden om de week in een band spelen? Of misschien twee fluitlessen kado doen aan de buurvrouw? Eigenlijk is (bijna) alles mogelijk ;) 
 • In de tarievenlijst vind je de prijzen van de meest gangbare abonnementen. Hoewel we bij op maat gemaakte afspraken deze tarieven als basis nemen om vervolgens naar rato de prijs bepalen, is het handig om even contact op te nemen en te informeren naar de mogelijkheden en bijhorende tarieven. 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Is het lastig om de lessen te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt het lesgeld en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast deze ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan ons betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder.