• Locatie
  Theater de 3Klank: Driehuizerkerkweg 34A Driehuis

 • Dag(en)
  Zaterdag

 • Tijd
  20:00 -

 • Vanaf prijs € 19,50
  In voorverkoop. €22,50 aan de deur.

The Eric Ineke JazzXpress ft. Tineke Postma

Zaterdag 18 november 20:00


Eric Ineke (76) is wat je noemt een 'levende legende' van de Nederlandse jazz. Al in 1969 nam hij z'n eerste plaat op. Sindsdien speelde Eric over de hele wereld met jazz helden als Dexter Gordon, Johnny Griffin, George Coleman, Al Cohn, Jimmy Raney, Barry Harris, Eric Alexander, Grant Stewart and David Liebman.

In 2006 startte hij zijn (hardbob) band de JazzXpress. We zijn super trots dat ze naar ons knusse theater komen om de boel op stelten te zetten. Het motto van Eric: 'It's time to kick some ass'.. Dat belooft wat!

De indrukwekkende bezetting: (klik op de namen voor meer informatie)

Eric Ineke: drums 

De 75 jarige Jazzdrummer Eric Ineke is een echte ‘living legend’. Sinds hij in 1969 zijn eerste plaat opnam speelde Eric met de crème de la crème aan jazzmuzikanten over de hele wereld. Grootheden als Dexter Gordon, Johnny Griffin, Al Cohn en George Coleman kregen op het podium een muzikale schop onder hun kont van de altijd ultiem energiek swingende Eric Ineke.

Marius Beets: contrabas

Marius nam meer dan 100 albums op met grootheden als Jeff Hamilton, Deborah Brown, Rita Reys en Ronnie Cuber. Hij speelt ook in orkesten als het Metropool Orkest, Skymasters en Jazzorchestra of the Concertgebouw. Hij geeft contrabas les op het Rotterdams Conservatorium.

Rob van Bavel: piano

Één van de beste jazzpianisten van Europa. Hij nam als bandleider en begeleider meer dan 200 albums op en tourde over de hele wereld. Rob speelde regelmatig met grote namen als Gary Willis, Woody Shaw en Randy Brecker.

Simon Rigter: tenor saxofoon

speelde als solist en lid van bigbands en orkesten werkelijk met iedereen en overal. Zijn lijst met samenwerkende muzikanten is eindeloos indrukwekkend. Eind vorig jaar bracht Simon nog een ballad album uit met de titel Growing Up.

Rik Mol: trompet

won allerlei prijzen en concoursen zoals de European Trompet Contest en het Prinses Christina Concours. Hij is hoofdvakdocent trompet op de conservatoria van Utrecht en Den Haag. Rik speelde en werkte samen met Jacob Collier, Quincy Jones, Steve Lukather en Chaka Khan. Maar ook namen als Armin van Buuren de Toppers en Alain Clark staan op zijn CV. Een enorm veelzijdige muzikant dus.

Tineke Postma: alt saxofoon

heeft ook een volle prijzenkast. Ze won o.a. de European Musician of the Year award, een Edison en werd twee keer genomineerd voor een Grammy. Tineke heeft maar liefst zeven albums als bandleider uitgebracht die allemaal zeer goed zijn ontvangen. Daarnaast speelt ze op vele albums als gast solist. Ze speelde samen met o.a. Dianne Reeves, Herbie Hancock, Wayne Shorter en Terri Lyne Carrington.

Vul het formulier onderaan deze pagina in om kaarten te bestellen: