Anton Goudsmit en Arnold Dooyeweerd: Rare Jazz

  • Locatie
    Theater de 3Klank: Driehuizerkerkweg 34A Driehuis

  • Dag(en)
    Zondag

  • Tijd
    15:00 -

  • Vanaf prijs € 13,50

Anton Goudsmit en Arnold Dooyeweerd: Rare Jazz

Zondag 10 november 15:00


De van oorsprong Haarlemse Anton Goudsmit is een zeer veelzijdige en één van de beste gitaristen van Nederland. Hij is vooral bekend geworden als gitarist van New Cool Collective en The Ploctones. Ook speelde hij veel met jazzgrootheden als Eric Vloeimans.

In 2010 won hij de begeerde VPRO/Boy Edgar Prijs. De belangrijkste prijs in Nederland voor jazz en geïmproviseerde muziek. In datzelfde jaar won hij ‘Het Duiveltje’, de prijs voor Nederlands beste popgitarist. Hoe veelzijdig wil je het hebben?

Arnold Dooyeweerd is een zeer bekende contrabassist. Al sinds 1965 speelt hij in diverse samenstellingen met top muzikanten uit de jazzwereld. Tussen eind jaren 60 en eind jaren 80 speelt hij geregeld met bekende Amerikanen op tournee als Dexter Gordon, Ben Webster, Johnny Griffin, Art Taylor en Chet Baker.

Hij gaf les op het Amsterdams Conservatorium en leidde vanaf 1974 bekende workshops in het BIMhuis, waar veel bekende jazzmuzikanten hun eerste ervaringen op het podium opdeden.

Op dat conservatorium geeft Arnold les aan de jonge gitarist Anton Goudsmit. Anton vraagt in 1995 zijn docent als bassist voor zijn eerste kwartet. Een geweldige en langdurige samenwerking is geboren.

Bijna 30 jaar later spelen ze nog altijd af en toe samen. Zo ook op zondagmiddag 10 november in ons theater. Onder de noemer ‘Rare Jazz’ (Zowel in het Engels als in het Nederlands dekt deze titel de lading) staat dit duo garant voor een geweldig concert.

Beleef deze intense muziek op slechts een paar meter afstand. Dit mag je niet missen!


Koop hier tickets!