Rob van Bavel trio: The Music of George Gershwin

  • Locatie
    Theater de 3Klank: Driehuizerkerkweg 34A Driehuis

  • Dag(en)
    Zondag

  • Tijd
    15:00 -

  • Vanaf prijs € 16,00

Rob van Bavel Trio


Rob van Bavel - piano

Frans van Geest - bass

Vincent Koning - gitaar


Naar aanleiding van het 15-jarige jubileum van het trio 'The Ghost, the King and I' is onlangs de CD ‘We got Rhythm’ (the music of George Gershwin) verschenen. De muziek is een combinatie van eigen arrangementen van enkele standards van George Gershwin, maar ook de wat meer klassiekere werken zoals de 3Preludes, de Piano arrangements en zelfs delen van de Rhapsody in Blue!

Het trio staat bekend om zijn virtuoze samenspel en vooral de swing, geïnspireerd door de drumloze trio’s van Oscar Peterson, Nat King Cole en Art Tatum (uiteraard met moderne invloeden).

Het trio is opgericht in 2008 naar aanleiding van de CD ‘En blanc en noir No11’ voor het Daybreak/Challenge label. Hierna volgden nog 5 CD’s, onder andere de CD ‘Trilogy’ voor hetzelfde label van producer Fred Dubiez, 2 CD’s in Korea (‘Live in Seoul’ & ‘Reverie’ met zangeres Buyoung Lee) en de alom geprezen productie uit 2015 ‘The Inventors’ met de voltallige strijkersbezetting van het Metropole Orchestra.

Het trio heeft een aantal prachtige internationale tournees gemaakt naar Siberië, Japan, UK en Zuid Korea, naast uiteraard mooie concerten in Nederland als trio maar ook vaak uitgebreid met diverse strijkkwartetten (Metropole, Fuse, Korea)

Rob van Bavel is één van de beste jazzpianisten van Europa. Hij tourde over de hele wereld met grootheden als Randy Brecker, Woody Shaw, Johnny Griffin, Gary Willis e.a.

Kom genieten van de meesterlijke muziek van George Gershwin, gespeeld door dit geweldige virtuoze trio!


Koop hier tickets!