Alma Andina - De Ziel van de Andes

  • Locatie
    Theater de 3Klank: Driehuizerkerkweg 34A Driehuis

  • Dag(en)
    Vrijdag

  • Tijd
    20:00 -

  • Vanaf prijs € 15,00

Alma Andina - Charo Durán & Alvaro Pinto Lyon

vrijdag 1 december 20:00

Alma Andina - De ziel van de Andes
Muziek, Storytelling and Spoken Word

Het hooggebergte de Andes wordt wel eens de ruggengraat van Zuid-Amerika genoemd. De muziek uit die Andes kunnen we dan misschien wel zien als het ruggenmerg: het draagt de ziel van het continent in zich. Daar waar de Europese invloeden zich hebben vermengd met de inheemse Zuid-Amerikaanse rijkdommen, en nu de identiteit van de Andino cultuur vormen.

Boliviaans-Nederlandse zangeres Charo Durán maakt een vergelijking met de ziel van de Andes en haar eigen ziel, ook een mix van Europese en Zuid-Amerikaanse culturen, in haar nieuwe programma “Alma Andina”. Samen met Chileens gitarist en zanger Alvaro Pinto Lyon, laat zij de stem van haar ziel horen, in oude en nieuwe folklore muziek uit de Andes. Langs de turbulente geschiedenis van onderdrukking en een hedendaagse renaissance van inheems wijsheid en trots. De zang, Storytelling en Spoken Word is in het Spaans, Quechua én Nederlands.

Laat je meevoeren langs de rijke muzikale cultuur van de Andes, in dit muzikale portret van de ziel van twee continenten vermengd met elkaar: Alma Andina.

Zang, Nederlandse teksten en percussie: Charo Durán

Gitaar, Charango en zang: Alvaro Pinto Lyon

Koop nu tickets!

Charo Durán heeft na een studie aan het conservatorium Muziektheater, in de Zuid-Amerikaanse Folklore muziek haar thuis gevonden. Ze hertaalt de Spaanse liedteksten op poëtische wijze in haar eerste spreektaal, het Nederlands. Deze unieke combinatie van Spaans en Nederlands neemt de luisteraar mee naar nieuwe horizons; voorbij de de clichés van Latin muziek, naar authentieke interpretaties van de rijke muzikale traditie uit het Zuid-Amerikaanse continent.

Alvaro Pinto Lyon heeft zijn sporen inmiddels verdiend, als veel gevraagd muzikant en zanger in het Zuid-Amerikaanse repertoire, zowel in Zuid-Amerika als in Europa. Zijn klassieke opleiding vermengd met zijn Chileense roots resulteren in prachtige muzikale vertolkingen.