Maria Eldering

Speel vanuit je hart en doe eens gek!

Maria Eldering

Hoi! ik ben Maria en geef vioolles en de muziek oriƫntatie cursus bij Koel.

Vioolspelen is mijn lust en mijn leven. Op 5-jarige leeftijd werd ik verliefd op dit prachtige instrument en die liefde is nooit meer weggegaan. Of je nou luistert, solo speelt of met elkaar, de kracht van muziek laat je wegdromen, maakt blij, laat je soms huilen, het maakt je rustig of geeft juist energie en het verbindt. "Ik ben niet muzikaal" bestaat in mijn beleving niet. Muziek is voor iedereen!

Door mijn ruime ervaring als popvioliste en het daardoor samenbrengen van de klassieke- en de bandwereld heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld in spelen en lesgeven. Durf los te laten, maak een fout en lach er om. Misschien is die onbedoelde noot wel perfect! Speel vanuit je hart en doe eens gek, speel buiten de lijntjes en er ontstaan prachtige momenten. Ga je samen met mij de uitdaging aan?

Ik werk voor diverse bands maar je komt mij ook regelmatig tegen in de combinatie theater en muziek. Daarbij schrijf ik mijn eigen arrangementen en improviseer er op los.Zo stond ik o.a. op Lowlands met Angela Groothuizen, op Oerol met zandkunstenares Gerrie Hondius, in de Ziggo Dome met Eimear Quinn bij het Songfestivalfeest en begeleidde Freek de Jonge en Sandra van Nieuwland tijdens de editie van Riplive, elk genre is mogelijk en niets is te gek.Op dit moment tour ik samen met Gerard Alderliefste langs de theaters als duo of met een 8-koppige band.

Ik ben afgestudeerd in Sociaal Pedagogisch werk en Muziektherapie. Als PM'er heb ik ruime ervaring in de kinderopvang en het aanbieden van muziek op de BSO.Tijdens mijn studie muziektherapie heb ik mij gespecialiseerd in het improviseren en arrangeren in de lichte muziek met als hoofdvak viool.Sinds 2018 ben ik Teamleider en Muziektherapeut voor Stichting MuzIC (live muziek op de Intensive care) waar ik zorg draag voor het selecteren, trainen en coachen van de musici. Daarnaast speel ik zelf ook en draag samen met mijn team bij aan het beperken van de impact van een IC opname.

Tot snel bij Koel!